Periodontitis
Gingivitis diş hekiminin tedavisi ve iyi bir ağız bakımı ile tam olarak iyileşir. Ancak, hastalık tedavi edilmezse uzun bir süreç içinde “periodontitis” adı verilen daha ileri forma dönüşür.
Periodontitis hastalarında, dişin kökünü çene kemiğine bağlayan lifler erir, böylece dişeti ile diş arasında “cep” adı verilen boşluk oluşur. Cep içinde daha fazla bakteri, bakteri toksinleri ve yiyecek artıkları birikir, diş eti çekilmesi görülür, böylece enfeksiyon derin dokulara yayılarak dişi destekleyen kemikte de erime meydana gelir ve dişler kaybedilir. Yapılan araştırmalar yetişkin nüfusta diş kaybının nedenleri arasında %60-70 oranı ile periodontal hastalıkların ilk sırada geldiğini ortaya koymaktadır.
Periodontitis hastalığının sıkça görülen belirtileri; kırmızı, şiş diş etleri, diş eti çekilmesi/büyümesi, diş etlerinin hassaslaşması, diş eti kanaması, ileri aşamalarda diş eti çekilmesi, açığa çıkan kök yüzeylerinde oluşan hassasiyet, diş kökünde çürümeler, diş ve diş eti arasından gelen iltihap, dişlerde aralanma, uzama, dönme, sallanma, abse oluşumu, ağız kokusu ve diş kaybı olarak sıralanabilir.

Başlangıç ve orta düzeydeki periodontitis hastalığı cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilirken, ileri düzeydeki periodontitis tedavisi için ilave cerrahi yöntemler gereklidir.

Diş eti hastalıkları tedavisi fiyatları hakkında görüşmek ve daha fazla bilgi almak için bize ulaşın.
Perodontites olan bir arkafasim var ve butun dislerini cektirip dis taktirmak istiyor bu mumkunmu
Periodontal hastalıkların tedavisi mümkün olabilmektedir. Detaylı bir muayene ve röntgenlerin incelenmesinin ardından tedavi yöntemi hakkında karar verilebilir.