Porselen Zirkon Kaplama Nasıl Yapılır?
Porselen Zirkon Kaplama Nasıl Yapılır?
Porselen köprü ve Zirkon köprü yapım aşamaları nelerdir?
Köprü veya kaplama yapılırken acır mı?
Dişlerin Hazırlanması
Diş hekiminiz lokal anestezi ile kaplama yapılması planlanan diş veya dişlerinizi uyuşturur. İstenilen uyuşma sağlandıktan sonra dişinizi kaplama için hazırlar yani bir miktar diş ufaltılır ve geçici kaplama için ölçü alır. Bu işlem lokal anestezi altında yapıldığı için herhangi bir ağrı sızı olmaz. Geçici kaplama, daimi kaplamanız takılana kadar dişinizi koruyacaktır. Aynı seansta daimi porselen veya zirkon kaplama veya köprü için ölçü alınabilir. Ya da bazı durumlarda asıl ölçü diş etlerinin iyileşmesi için ikinci seansa bırakılabilir. Alınan güzel ve net bir ölçü daha sonraki provaların da başarılı geçmesini sağlayacaktır.
Alt Yapı Provası
Daimi ölçünüz alındıktan sonra bu ölçü diş laboratuvarına gönderilir ve elde edilen model artık ağzınızın birebir kopyasıdır. Bu aşamada kaplamanızın alt yapısının kontrolü yapılır. Zirkon alt yapı veya klasik metal alt yapı, hangisi planlandıysa gerekli kontroller yapılır ve düzeltilmesi gereken yerler düzeltilir, bu provada diş etleri ile alakadar uyumluma yapılır. Eğer bu prova yapılmadan atlanırsa bir sonraki aşamada altyapıdaki hataları düzeltmek çok zor bazen imkansızdır. O yüzden alt yapı provası çok önemlidir, gerekirse birden fazla seans sürebilir.
Porselen Prova / Estetik Prova
Bu aşamada estetik prova yapılır. Yani alt yapı üzerine işlenmiş olan porselen veya diğer kullanılan malzeme prova edilir. Kaplama yapılan dişin yanındaki komşu dişler ile olan ilişkisi ve karşıt çenedeki dişler ile olan ilişkisi kontrol edilir ve düzeltilmesi gereken yerler düzeltilir, bu provada diş sıkma ve ısırma hareketleri ile alakalı uyumluma yapılır. Gerekirse birden fazla seans sürebilir. Ayrıca estetik olarak diş rengi ve şekli kontrol edilir, hastanın da onayı alınarak bitim aşamasına geçilir.
Bitim
Bitim seansında laboratuvardan gelen kaplama veya köprü artık cilalanmış bir vaziyette yapıştırılmayı beklemektedir. Son kez ağızda denenir. Herhangi bir problem yoksa, hastanın da onayı alındıktan sonra kaplama veya köprü diş üzerine sabitlenir yani yapıştırılır. Hastaya protez ve ağız bakım teknikleri anlatılır.
Unutmayın, en iyi tedaviniz için diş hekiminizin tavsiyelerine mutlaka uyunuz.
Zirkonyum dişler hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.
Zirkon diş fiyatları ve porselen diş fiyatları hakkında bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz. Denizli zirkon diş Denizli porselen diş Diş Hekimi Serkan Zeybek
implant ta protez dişin üstünden vidalanan dış yeni teknolojimi yapıştırması mı iyi vidalanan mi acaba bilgilendirirrseniz memnun olurum teşekkür ederim
– Simante sistemlerde yani yapıştırıcılı sistemlerde; kullanılan simanın (yapıştırıcının) artıklarının diş etinin içine kaçma ihtimali vardır. Siman artığı oradaki diş eti, kemik ve dolayısıyla implanta zarar verebilir. Vidalı sistemlerde bu risk söz konusu değildir.
– Vidalı dişlerin bir diğer avantajı; kolayca yerinden çıkarılabilir olmasıdır. Ağız içindeki vida deliklerinden vidalara ulaşılarak kolayca yerinden çıkarılabilir. Vidalı dişlerde, protezlerde oluşabilecek porselen atmaları, kırık vb. tamir edilebilen sorunlarda protez yerinden çıkarılarak kolayca tamir edilebilir.
– Eğer diş hekimi uygun görürse vidali sistem uygulanabilir. Gerekli muayene ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra karar verilir.